Krim Furoate Mometasone Kanggo Plot Peteng - Migunakake lan Mupangat

Mometasone Furoate Cream

Krim Furoate Mometasone Kanggo Plot Peteng

Krim furoate mometasone kanggo bintik-bintik peteng

Krim kasebut bisa dadi digunakake minangka bagean saka pangobatan konjugat kanggo cacat rai dikenal minangka melasma lan bekas kukul.

Mometasone furoate duwekekanggo klompok glukokortikoid topikal lan tumindak minangka anti-natoni lan antiprurit ing kahanan kulit .

Mometasone Furoate dituduhake kanggo lega saka natoni lan pruritik (gatel) kawujudan saka dermatosis sing nanggepi perawatan karo glukokortikoid kayata sindrom ( penyakit kulit sing ditondoi kanthi desquamation ) lan dermatitis atopik .

Sadurunge digunakake

Aja nggunakake Mometasone Furoate:

Yen sampeyan alergi marang mometasone furoate utawa glukokortikoid liyane, utawa kanggo komponen spesialisasi iki.

Ati-ati karo Mometasone Furoate:

Nalika ngobati permukaan awak sing gedhe, nalika nggunakake obat sembuh, ing perawatan jangka panjang utawa aplikasi ing kulit rai utawa lipatan kulit.

Aja kontak karo mata yen ora sengaja, mripat kanthi banyu akeh.

Nggunakake obat liyane:

Hubungi dokter utawa apoteker yen sampeyan nggunakake utawa bubar nggunakake obat liya, malah sing dijupuk tanpa resep.

Kandhutan lan lactation:

Konsultasi karo dokter utawa apoteker sadurunge nggunakake obat.

Mometasone Solusi kutaneus furoate kudu nyingkiri wanita sing nyusoni utawa nyusoni, kajaba kanthi resep.

Mesin nyopir lan nggunakake:

Ora ana data sing dingerteni yen produk bisa nyebabake kemampuan nyopir utawa ngoperasikake mesin.

Informasi penting babagan sawetara bahan kanggo larutan kulit Mometasone Furoate:

Obat iki ngemot propilena glikol, sing bisa nyebabake iritasi kulit.

Cara nggunakake

Tututi pandhuan iki kanggo digunakake, kajaba dhokter wis menehi pandhuan liyane.

Elinga nggunakake obat sampeyan.

Dokter sampeyan bakal nuduhake suwene perawatan karo Mometasone furoate ing larutan kulit. Aja mandheg perawatan dhewe.

Yen sampeyan rumangsa yen tumindak Mometasone Furoate ing larutan kulit asring banget utawa ringkih, mohon dhokter utawa apoteker sampeyan.

Aja mundur total perawatan.

Larutan kulit kometeone Mometasone ditrapake ing kulit utawa kulit sirah.

Obatake sawetara tetes larutan kulit Mometasone Furoate ing wilayah sing kena pengaruh sepisan dina lan pijet kanthi alon nganti ilang.

Aja nutupi utawa nutup area sing dirawat, kajaba dhokter sampeyan wis dhawuhi.

Yen sampeyan lali nggunakake Mometasone Furoate:

Aja nggunakake dosis dobel kanggo ngganti dosis sing dilalekake, terusake jadwal sing biasa, lan yen sampeyan wis lali akeh perawatan, langsung takon dhokter utawa apoteker.

Bisa efek sisih

Kaya obat-obatan, solusi mutan Mometasone Furoate bisa efek samping, sanajan ora kabeh wong nemu.

Kelainan jaringan kulit lan subkutan:

  • Kerep: kobong, folikelitis (radang folikel rambut), reaksi kukul (kukul), gatel lan tandha atrofi kulit.
  • Mboten umum : papula (benjolan), pustula (lesi lumahing kulit sing ditondoi kanthi cilik, radang, isi pus, lan kaya blister.) Lan gatel
  • Langka: iritasi, hypertrichosis (tuwuh rambut gedhe ing sak wilayah), hypopigmentation (pangurangan produksi pigmen), dermatitis perioral (papula abang ing sekitar cangkem), dermatitis kontak alergi, macerasi kulit (kelangan lapisan mesum pelindung sing gedhe banget), infeksi sekunder, tandha regangan lan miliary (lesi sing gegandhengan karo kukul ing endi kista putih cilik, keras lan statis)

Kelainan endokrin:

  • Langka: penekanan korteks adrenal (penekanan sekresi hormon steroid.)

Yen sampeyan yakin manawa efek samping sing sampeyan alami parah utawa yen sampeyan ngalami efek sing ora kasebut ing leaflet iki, wenehi dhokter utawa apoteker.

Pancegahan lan peringatan babagan mometasone furoate

Piweling

Yen ana gangguan utawa alergi nalika nggunakake salep mometasone furoate, sampeyan kudu ora nggunakake obat kasebut lan kudu dhokter menyang perawatan sing cocog.

Ing kasus infeksi dermatologis, dhokter kudu menehi saran perawatan karo antimikotik (obat jamur) utawa antibiotik sing cocog.

Yen nanggepi sing disenengi ora cepet ditindakake, dheweke bakal mandheg nggunakake obat iki nganti infeksi wis dikontrol kanthi cukup.

Efek sing ora dikarepake sing dilaporake amarga panggunaan kortikosteroid sistemik, kalebu penekanan adrenal, uga bisa kedadeyan nggunakake kortikosteroid topikal, utamane kanggo bocah lan bayi.

Gunakake kanggo bocah

Bocah-bocah bisa ngalami efek sing ora dikarepake ing ngisor iki kanthi luwih cepet tinimbang wong diwasa amarga ana hubungane antara area permukaan kulit lan bobot awak: penekanan produksi kortikosteroid sing bisa dibaleni dening kelenjar adrenal pasien lan sindrom Cushing (nyebabake kondhisi klinis luwih gedhe kortikosteroid ing getih) sing diinduksi dening kortikosteroid sing ditrapake ing kulit.

Panggunaan kortikosteroid ing kulit ing bocah kudu diwatesi karo dosis minimal sing kompatibel karo regimen terapeutik sing efektif. Pangobatan terus-terusan karo kortikosteroid bisa ngganggu tuwuh lan perkembangan bocah.

Cegahan

Yen lesi ora apik sawise dina-dina pisanan diobati, kemungkinan diagnosis liyane sing gegandhengan (kayata infeksi bakteri utawa jamur) sing mbutuhake perawatan khusus sing diwènèhaké dhokter kudu dipikirake.

Penyerapan ing awak awak kortikosteroid sing digunakake ing kulit bisa nambah yen area gedhe diobati utawa nggunakake teknik oklusif (dressing tertutup). Ing kasus kasebut, pancegahan sing kudu ditindakake, uga nalika perawatan jangka panjang, utamane kanggo bocah lan bayi.

Interaksi obat saka mometasone furoate

Ora dilaporake interaksi obat sing relevan karo klinis.

Panganggone mometasone furoate nalika meteng lan nyusoni

Obat iki ora bisa digunakake dening wanita hamil tanpa saran medis utawa saka dokter gigi.

Amarga keamanan nggunakake mometasone furoate sajrone meteng durung ditetepake, produk kasebut mung kudu digunakake sajrone meteng yen mupangat kasebut mbenerake risiko potensial tumrap janin, ibu utawa bayi sing anyar.

Salep mometasone furoate, kaya kortikosteroid, ora bisa digunakake dening wanita hamil kanthi jumlah akeh utawa kanggo wektu sing suwe.

Ora dingerteni manawa aplikasi kortikosteroid ing kulit bisa nyebabake panyerepan sing cukup kanggo kabeh awak ngasilake susu sing bisa dideteksi. Kortikosteroid, sing ditindakake kanthi bentuk sistemik (lisan utawa liwat injeksi), dideteksi ing susu ibu kanthi jumlah sing bisa uga ora duwe efek mbebayani tumrap bocah sing nampa susu ibu.

Nanging, keputusan kudu digawe antara mandheg nyusoni utawa nyetop perawatan, kanthi njupuk pentinge perawatan kanggo ibu.

Cara nyimpen

Aja nganti tekan bocah cilik lan pandelenge.

Kondisi konservasi: Ora ana syarat konservasi khusus.

Kadaluwarsa: Aja nggunakake solusi kulit MOMETASONA sawise tanggal kadaluwarsa sing dituduhake ing label lan ing kothak.

Obat-obatan ora dibuwang ing saluran utawa menyang sampah. Takon apoteker sampeyan carane nyingkirake kemasan lan obat-obatan sing ora dibutuhake. Kanthi cara iki, sampeyan bakal mbantu nglindhungi lingkungan.

Referensi:

Isinipun