Kerusakan Banyu iPhone: Pandhuan Ultimate Cara Ndandani Kerusakan Cairan

Iphone Water Damage Ultimate Guide How Fix Liquid Damage

Tindakake langkah pisanan sing bener bisa dadi bedane urip lan mati kanggo iPhone sing kerusakan cair. Sayange, ana akeh informasi salah babagan online babagan apa tenan bisa digunakake nalika nylametake iPhone sing rusak cair.



Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa sing nyebabake kerusakan banyu iPhone lan nuduhake sampeyan carane mriksa iku . Kita bakal ngomong babagan gejala umum kerusakan banyu , apa sing kudu ditindakake sawise nyelehake iPhone ing banyu , lan cara mutusake arep ndandani iPhone sing wis rusak banyu utawa tuku sing anyar .



Daftar Isi

  1. Kerusakan Cairan Kelakon Nalika Sampeyan Paling Ora Ngarep-arep
  2. Apa Kayane Rusak Banyu iPhone?
  3. Gejala Kerusakan Banyu iPhone
  4. Kepiye Kerusakan Banyu iPhone?
  5. Darurat! Aku Mung Nyelehake iPhone Ing Banyu. Aku kudu piye?
  6. Apa sing kudu ditindakake nalika iPhone bakal ngrusak banyu
  7. Apa sing Ora Sampeyan Liwat: Mitos Rusak Banyu
  8. Apa Kerusakan Banyu iPhone Bisa Ndandani?
  9. Apa Aku Ndandani iPhone Utawa Tuku Anyar?
  10. Opsi Ndandani Kerusakan Banyu iPhone
  11. Apa Aku Bisa Adol iPhone Rusak Banyu?
  12. Kesimpulan

Yen sampeyan mung nyelehake iPhone ing banyu lan sampeyan butuh pitulung langsung, coba mudhun menyang Bagean darurat kanggo sinau apa sing kudu ditindakake nalika iPhone kena cairan.

Cekakipun (bakal ana puns), karusakan cair kedadeyan nalika banyu utawa cairan liyane kontak karo elektronik sing sensitif banyu. Sanajan iPhone sing luwih anyar luwih gampang ngrusak banyu tinimbang model sing lawas, tetes cairan cilik mung bisa ngrusak iPhone sing ora bisa diatasi.



Segel tahan banyu ing iPhone sing luwih anyar kaya gampang dienggo lan suwek kaya telpon liyane. Iki dirancang kanggo nolak banyu, nanging ora akeh macem-macem cairan, lotion, lan gel sing akeh digunakake saben dina.

Apa Kayane Rusak Banyu iPhone?

Kerusakan cair bisa uga jelas utawa ora katon. Kadhangkala katon kaya gelembung cilik ing sangisore layar utawa korosi lan perubahan warna ing njero port pengisian daya. Nanging, kerusakan banyu iPhone biasane ora kaya apa-apa - paling ora saka njaba.

Cara Priksa Kerusakan Banyu iPhone

Cara paling apik kanggo mriksa kerusakan banyu iPhone yaiku ndeleng indikator kontak cair, utawa LCI. Ing iPhone sing luwih anyar, LCI dununge ing slot sing padha karo kertu SIM. Ing model lawas saka iPhone (4s utawa luwih anyar), sampeyan bakal nemokake LCI ing jack headphone, port daya, utawa kalorone.

Ing kene sampeyan bakal nemokake indikator kontak cair ing saben iPhone:

ModelLokasi LCI
iPhone 12 Pro / 12 Pro MaxSlot kertu SIM
iPhone 12/12 MiniSlot kertu SIM
iPhone 11 Pro / 11 Pro MaxSlot kertu SIM
iPhone 11Slot kertu SIM
iPhone SE 2Slot kertu SIM
iPhone XS / XS MaxSlot kertu SIM
iPhone XRSlot kertu SIM
iPhone XSlot kertu SIM
iPhone 8/8 PlusSlot kertu SIM
iPhone 7/7 PlusSlot kertu SIM
iPhone 6s / 6s PlusSlot kertu SIM
iPhone 6/6 PlusSlot kertu SIM
iPhone 5s / 5cSlot kertu SIM
iPhone SESlot kertu SIM
iPhone 5Slot kertu SIM
iPhone 4sJack Headphone & Port Ngisi daya
Iphone 4Jack Headphone & Port Ngisi daya
iPhone 3GSJack Headphone & Port Ngisi daya
iPhone 3GJack Headphone & Port Ngisi daya
iPhoneJack Headphone

Cara Priksa LCI Ing Slot Kertu SIM

Kanggo mriksa LCI ing iPhone sing luwih anyar, gunakake paperclip kanggo metu nampan tray SIM, sing ana ing sangisore tombol sisih (tombol daya) ing sisih tengen iPhone. Tancepake klip kertas ing bolongan cilik. Sampeyan bisa uga kudu pencet mudhun kanthi meksa mbuwang tray SIM.

Cathetan: Penting, priksa manawa njaba iPhone wis garing sadurunge nyopot tray SIM. Yen sampeyan mung ngeculake iPhone ing cairan lan isih udan, uculake menyang bagean apa sing kudu ditindakake dhisik yen iPhone tiba ing banyu.

Sabanjure, copot tray SIM lan kertu SIM, terus iPhone karo layar madhep. Saka sudhut iki, gunakake senter kanggo ndeleng slot kertu SIM lan mriksa LCI. Kaya sing bakal dibahas mengko, luwih becik ninggalake pasuryan iPhone sing teles ing permukaan sing rata tinimbang ngadhepi.

Cara Priksa LCI Ing Jack Headphone Utawa Pelabuhan Ngisi daya

Luwih gampang ndeleng LCI ing iPhone lawas. Cahaya senter menyang jack headphone iPhone utawa port daya, gumantung karo model sing sampeyan duwe.

Apa Sing Katon LCI?

Ukuran lan bentuk LCI iPhone beda-beda gumantung saka model liyane, nanging biasane LCI wis 'kesasar', kaya sing wis diandharake ing Genius Bar. Goleki garis utawa titik cilik ing sisih pinggir slot kertu SIM, ing sisih ngisor jack headphone, utawa ing tengah konektor dock (port daya) ing iPhone lawas.

Apa Lho Yen LCI Kula Abang?

LCI abang nuduhake manawa iPhone sampeyan wis kontak karo cairan, lan sayangé, iki tegese sampeyan kudu mbayar. Sampeyan bakal mbayar luwih murah yen sampeyan duwe AppleCare + utawa asuransi operator tinimbang yen ora duwe jangkoan babar pisan.

Kita bakal entuk rega lan cara mutusake arep ndandani utawa ngganti iPhone sing rusak banyu ing ngisor iki. Nanging aja nganti ilang pangarep-arep. Mung amarga diwaca LCI ora ateges iPhone ora bakal urip maneh.

Apa sing kudu aku lakoni yen LCI Jambon?

Sayange, Jambon mung minangka warna abang sing luwih padhang. Apa LCI sing abang utawa abang peteng, iPhone sampeyan duwe kerusakan cair lan ora bakal dijamin.

Apa sing kudu aku lakoni yen LCI Werna Kuning?

Sanajan ora asring kedadeyan, aja kaget yen LCI sampeyan katon kuning. Warta sing apik yaiku kuning ora abang, tegese iPhone durung rusak kanthi cairan.

Sawetara zat liyane (gunk, rereget, lint, lan liya-liyane) bisa uga wis menehi warna ing LCI iPhone sampeyan. Disaranake nyoba ngresiki slot kertu SIM, jack headphone, utawa port daya nganggo sikat anti-statis utawa sikat untu anyar.

Yen LCI tetep kuning, ora salah yen nggawa iPhone menyang Apple Store! Nanging, yen ora ana sing salah karo iPhone, teknologi Apple ora kudu ditindakake.

Apa iPhone Bakal Ditutup Kanthi Jaminan Yen LCI Isih Putih?

Yen LCI putih utawa perak, masalah sing dialami iPhone bisa uga ora ana gandhengane karo cairan. Yen sampeyan nyelehake iPhone ing kolam renang sadurunge ora bisa digunakake, bisa uga. Warta sing apik yaiku yen Apple ora bisa mbuktekake iPhone rusak cair, garansi sampeyan isih bisa ditrapake.

Nanging, mung amarga LCI ora abang, tegese Apple bakal nutupi iPhone kanthi garansi. Yen ana bukti cairan utawa korosi ing iPhone, tech Apple bisa nolak jangkoan garansi - sanajan LCI isih putih.

Aja Entuk Gagasan Lucu…

Akeh wong sing ndeleng LCI abang lan gupuh. Sawetara wong nyoba nggunakake whiteout kanggo nutupi LCI, lan liyane mbusak nganggo sepasang pinset. Aja nglakoni! Ana rong alasan sing apik kanggo ora nyoba ngapusi:

  1. Ana kemungkinan sing bisa nyebabake kerusakan iPhone kanthi ngrusak LCI.
  2. Teknologi Apple ndeleng LCI sedina muput, saben dina. Gampang dingerteni yen LCI ilang. Yen LCI wis dirusak, iPhone bakal ora ana garansi dadi status garansi sing dibatalake. Telpon anyar kanthi rega ritel lengkap regane atusan dolar luwih saka gantine garansi sing ora ana garansi ing Genius Bar.

Apa Bedane 'Out Of Warranty' lan 'Warranty Void'?

Yen sampeyan njupuk iPhone sing rusak ing banyu ing Apple Store, sampeyan bakal dikandhani 'ora ana garansi.' Sampeyan bakal mbayar luwih sithik kanggo ngganti iPhone yen duwe AppleCare +, nanging sanajan ora, ngganti iPhone sing ora ana garansi luwih murah tinimbang tuku sing anyar.

Yen garansi iPhone wis 'batal', iku ala. IPhone kanthi garansi batal wis ditolak dening Apple. Dheweke ora bakal ndandani ing Genius Bar. Pilihan sampeyan mung kanggo tuku iPhone anyar kanthi rega eceran lengkap.

Umume, siji-sijine cara kanggo ngilangi garansi iPhone yaiku ngrusak. Yen sampeyan ngilangi LCI, garansi kasebut bakal musna. Yen sampeyan ngilangi lan ilang sekrup, jaminan bakal batal.

Nanging sanajan sampeyan ora sengaja mbanting, nyelehake ing tlaga, utawa mbukak nganggo mobil sampeyan (aku wis ndeleng kabeh iki), sampeyan ora nindakake perkara sing ora dikarepake. (Paling ora, miturut Apple.) Ing kasus kasebut, sampeyan bakal mbayar panggantos utawa ndandani 'ora ana garansi'.

Gejala Kerusakan Banyu iPhone

Kerusakan banyu bisa nyebabake macem-macem masalah ing iPhone. Sawise cairan mlebu ing jero, angel dingerteni bakal nyebar ing endi utawa karusakan apa wae sing bakal ditindakake. Ing ngisor iki, kita nyathet sawetara gejala kerusakan banyu iPhone sing paling umum.

Yen iPhone Dadi Panas

Baterai lithium-ion sing rusak banyu bisa dadi panas banget. Sanajan arang banget (utamane kanggo iPhone), batere ion lithium bisa murub nalika rusak. Saben Toko Apple duwe geni sing aman ing Kamar Genius. Aku ora nate nggunakake, nanging ati-ati banget yen sampeyan ngrasakake iPhone wiwit panas luwih panas tinimbang normal.

Yen Ora Ana Swara Ing iPhone

Nalika banyu mlebu menyang iPhone lan nyebabake kerusakan, pamicara bisa uga salah lan ngganggu kemampuan muter swara. Iki bisa mengaruhi kemampuan kanggo ngrungokake musik, ngrungokake dering nalika ana wong nelpon, utawa nelpon kanthi nggunakake speakerphone.

Speaker iPhone 7

Nalika banyu wiwit nguap saka njero iPhone, speaker bisa urip maneh. Yen muni statis utawa garbled dhisik, kualitas swara bisa saya suwe saya suwe - utawa bisa uga ora.

Kita ora bisa yakin manawa bakal mbantu, nanging Apple Watches paling anyar nggunakake speaker internal kanggo ngusir banyu sawise dicelupake. Apa iki bisa digunakake kanggo iPhone? Kita ora yakin, nanging yen pamicara nggawe swara apa-apa, ora bakal bisa nambah volume lan nyoba.

Yen iPhone Sampeyan Ora Ngisi daya

Salah sawijining masalah iPhone sing paling umum lan ngeselake nalika kedadeyan kasebut ora bakal ngisi daya . Yen banyu mlebu port Kilat iPhone (port daya), bisa nyebabake korosi lan nyegah iPhone ora bisa ngisi daya kabeh.

Coba ngisi daya iPhone nganggo macem-macem kabel lan sawetara pangisi daya sadurunge nggawe kesimpulan iki. Nanging, yen LCI abang lan iPhone sampeyan ora ngisi daya, bisa nyebabake kerusakan cair.

Yen sampeyan nyoba nggunakake beras kanggo garing iPhone sadurunge maca artikel iki (sing ora disaranake), njupuk senter banjur deleng ing njero port pengisian daya. Ing pirang-pirang kesempatan, aku nemokake gabah sing macet ing njero. Aja nyoba macet kabel Kilat ing njero port kilat yen ora gampang mlebu. Nanging, gunakake sikat untu sing durung nate digunakake sadurunge kanggo nyikat sampah kanthi alus.

Gunakake sikat untu kanggo ngresiki port kilat iPhone

Nalika mokal ngilangi beras tanpa ngrusak elektronik, telpon sing bisa urip maneh kudu diganti. Kanca sing nemoni masalah iki sejatine nyilih alat kanggo alat reca saka kanca kanggo nyopot gandum, mula bisa sukses! Nanging, ora nyaranake nggunakake logam apa-apa, kajaba minangka pilihan pungkasan.

Yen iPhone Ora Ngenali Kertu SIM

Ing Kertu SIM yaiku nyimpen data ing iPhone sing nulungi operator sampeyan menehi informasi liyane saka telpon liyane ing jaringan. Informasi kaya tombol otorisasi iPhone disimpen ing kertu SIM. Tombol kasebut ngidini iPhone sampeyan ngakses menit, pesen, lan data saka rencana ponsel sampeyan.

IPhone sampeyan bisa uga ora bisa nyambung menyang jaringan seluler operator yen cairan wis ngrusak kertu SIM utawa tray kertu SIM. Siji tandha yen kertu SIM utawa tray SIM sampeyan wis rusak amarga kontak cair yaiku yen 'Ora Ana SIM' ing pojok kiwa ndhuwur layar iPhone.

iPhone Ora Kertu Sim

Yen sampeyan bisa ngilangi kemungkinan ana masalah sing gegandhengan karo piranti lunak utawa operator sing nyebabake iPhone kanggo nyebut Ora SIM , sampeyan bisa uga kudu ngganti kertu SIM utawa tray kertu SIM.

Yen iPhone Ora Ana Layanan

Yen kerusakan banyu mengaruhi antena iPhone, ora bakal duwe layanan utawa layanan sing ora apik. Apa wae, iPhone dudu iPhone yen sampeyan ora bisa nelpon. Artikel kita bisa mbantu sampeyan ngatasi masalah miskin utawa ora layanan ing iPhone.

iPhone ujar ora ana zoom layanan

Yen Logo Apple Sumunar ing iPhone

Salah sawijining pratandha manawa iPhone duwe kerusakan banyu sing signifikan yaiku yen sumunar ing logo Apple. Yen kedadeyan, sampeyan bisa uga iPhone macet ing loop maneh .

iPhone X macet maneh ing Loop

Coba coba ngreset maneh iPhone supaya bisa ngatasi masalah kasebut. Mangkene carane ngreset maneh iPhone, gumantung karo model sing sampeyan duwe:

Cara Hard Reset iPhone 6s lan Model Sadurunge

Penet terus tombol Ngarep lan tombol daya nganti layar ireng lan logo Apple katon. Sampeyan bisa ngeculake kaloro tombol kasebut nalika ndeleng logo Apple ing tampilan iPhone.

Cara Ngowahi Reset iPhone 7

Pencet terus tombol volume mudhun lan tombol daya sekaligus nganti logo Apple katon ing layar iPhone. Rilis tombol loro kasebut pas logo Apple katon.

Cara Hard Reset iPhone 8 lan Model Anyar

Pencet cepet lan culake tombol volume munggah, banjur pencet cepet lan culake tombol volume mudhun, banjur penet terus tombol sisih nganti logo Apple katon ing tampilan. Sampeyan bisa uga kudu terus tombol ing iPhone suwene 25-30 detik, dadi kudu sabar lan aja kesusu!

Yen Logo Apple Macet ing Layar

Nalika nguripake iPhone, kabeh takon komponen, 'Apa sampeyan ana ing kono? Apa sampeyan ana ing kana? ” IPhone sampeyan bisa macet ing logo Apple yen mung salah sawijining komponen sing ora nanggapi.

Yen iPhone wis macet ing logo Apple sajrone pirang-pirang menit, coba nyetel maneh kanthi nggunakake cara sing wis diterangake ing gejala sadurunge.

iphone macet ing logo apel

Yen Kamera iPhone Sampeyan Ora Bisa digunakake

Ing Kamera iPhone bisa uga ora bisa digunakake rampung yen cairan kontak karo kamera. Sanajan kamera bisa digunakake, umume yen iPhone sing rusak banyu bisa dijupuk foto burem . Mengkono nalika lensa bisa dicegah banyu utawa turahan sing ditinggalake nalika nguap.

Ana kasempatan yen sampeyan ninggalake iPhone sawetara wektu, kamera bisa uga diaktifake maneh. Yen gambar isih kabur sawise sawetara dina, sampeyan bisa uga kudu ndandani kamera.

virus muncul ing iphone

Yen iPhone Sampeyan Ora Duwe Utawa Ora Urip

Kerusakan banyu asring nyebabake masalah hardware sing serius nyegah iPhone supaya ora urip lan makarya kabeh.

Kerusakan cair bisa ngganggu pasokan listrik iPhone utawa sambungan internal batere iPhone menyang papan logika. Port Kilat ing sisih ngisor iPhone sampeyan uga gampang ngrusak banyu. Tanpa akses menyang daya, sampeyan iPhone ora bakal ngisi daya , lan ora bakal urip.

'Iki kedadeyan ing iPhone 4. Aku nyelehake ing kolam renang cethek udakara 15 detik, lan ora bisa urip maneh. Aku kudu nggunakake telpon sandal nalika musim panas iku. ”

Yen kabeh cara lagi aktif, utawa yen sampeyan ora pengin wuta kanca, sepotong tape listrik ireng bisa dadi 'perbaikan' sementara sing efektif.

Yen iPhone Mikir Headphone Sampeyan Terpasang

IPhone sampeyan bisa uga maca manawa headphone dipasang ing jack headphone utawa port Lightning yen banyu mlebu salah siji ing bukaan kasebut. Yen iki kedadeyan, sampeyan iPhone bisa uga macet ing mode headphone . Anane cairan bisa nggawe iPhone sampeyan mikir yen headphone dipasang sanajan ora.

iPhone ing mode headphone

Yen Layar iPhone Sampeyan Ireng

Masalah umum liyane sing ana ing Apple Store yaiku yaiku Layar iPhone bakal ireng , nanging kabeh liya bisa digunakake kanthi normal. Dheweke isih bisa krungu swara saka speaker!

Yen kedadeyan kasebut, biasane tegese kabel LCD dicekak, nggawe layar dadi ireng kabeh. Sampeyan bisa nyoba ngreset iPhone kanthi tliti, nanging yen kabel LCD wis digoreng, mula ora bakal bisa ngatasi masalah.

Sampeyan uga kudu ati-ati nggunakake headphone kabel nalika udan, luwih-luwih yen sampeyan duwe iPhone lawas. Banyu bisa mbukak kabel headphone menyang jack headphone utawa port Lightning iPhone lan nyebabake kerusakan ing njero.

Kerusakan Banyu Saka Kringet Gym

IPhone sampeyan duwe risiko kerusakan banyu yen nggunakake headphone kabel ing gym. Yen sampeyan nggunakake headphone kabel, kringet bisa mbukak kabel lan ngetik jack headphone utawa port daya. Kanggo ngindhari masalah iki kanthi lengkap, njupuk sepasang headphone Bluetooth. Ora nganggo kabel, ora masalah!

Apa banyu uyah bisa ngrusak iPhone sampeyan?

IPhone anyar tahan banyu, nanging ora tahan banyu asin. Banyu uyah nuduhke lan ancaman tambahan sing ora ana banyu biasa - karat.

Banyu uyah bisa ngrusak komponen internal piranti sampeyan, sing nambah alangan liyane ing ndhuwur kerusakan banyu sing potensial. Pancen angel banget kanggo ngresiki utawa ndandani bagean iPhone sing korosi. Sampeyan bisa uga kudu ngganti komponen sing korosi, utawa ngganti kabeh telpon.

Kepiye Cepet Dadi Kerusakan Banyu?

Sampeyan bakal kaget amarga akeh banyu sing bisa mlebu ing iPhone, sanajan mung sawetara wektu nyelehake. Pelanggan ing Genius Bar asring ora ngerti sebabe iPhone ujug-ujug mandheg - utawa jarene. Bayangake rasa kaget nalika aku nuduhake kolam banyu ing iPhone sawise dakbukak!

Nanging Aku Pikir iPhone Ora Kasedhiya Water!

Telpon pariwara minangka tahan banyu minangka taktik sing efektif banget, amarga nggawe wong percaya manawa sejatine anti banyu. Nanging dheweke ora.

Ketahanan banyu saka iPhone dirating dening Ingress Progression, sing diarani Rating IP . Rating iki ngandhani pelanggan kanthi tepat babagan telpon lan tahan debu, kanthi spesifikasi sing beda kanggo saben rating.

iPhone sadurunge 6s ora dirating. Ing iPhone 7, 8, X, XR, lan SE 2 yaiku IP67 . Iki tegese telpon kasebut tahan debu lan tahan banyu nalika direndhem nganti 1 meter ing banyu utawa kurang.

Saben iPhone anyar wiwit iPhone XS (ora kalebu iPhone SE 2) dirating IP68. Sawetara dirancang supaya tahan banyu nalika dicelupake ora luwih saka 2 meter nganti 30 menit. Wong liya, kayata iPhone 12 Pro, bisa nolak banyu nalika kecemplung nganti nem meter!

Apple uga negesake manawa IP68 iPhone bisa tahan tumpahan saka ombenan umume umume kaya bir, kopi, jus, soda, lan teh.

Sawise maneh, Apple ora nutupi kerusakan cair kanggo iPhone, mula ora disaranake kanthi sengaja nyoba standar iki dhewe!

ModelRating IPResistensi lebuResistensi Banyu
iPhone 6s & sadurungeOra diratingN / AN / A
iPhone 7IP67Perlindhungan lengkapJero nganti 1 meter suwene 30 menit
iPhone 8IP67Perlindhungan lengkapJero nganti 1 meter suwene 30 menit
iPhone XIP67Perlindhungan lengkapJero nganti 1 meter suwene 30 menit
iPhone XRIP67Perlindhungan lengkapJero nganti 1 meter suwene 30 menit
iPhone SE 2IP67Perlindhungan lengkapJero nganti 1 meter suwene 30 menit
iPhone XSIP68Perlindhungan lengkapJero nganti 2 meter suwene 30 menit
iPhone XS MaxIP68Perlindhungan lengkapJero nganti 2 meter suwene 30 menit
iPhone 11IP68Perlindhungan lengkapJero nganti 2 meter suwene 30 menit
iPhone 11 ProIP68Perlindhungan lengkapJero nganti 4 meter suwene 30 menit
iPhone 11 Pro MaxIP68Perlindhungan lengkapJero nganti 4 meter suwene 30 menit
iPhone 12IP68Perlindhungan lengkapJero nganti 6 meter suwene 30 menit
iPhone 12 MiniIP68Perlindhungan lengkapJero nganti 6 meter suwene 30 menit
iPhone 12 ProIP68Perlindhungan lengkapJero nganti 6 meter suwene 30 menit
iPhone 12 Pro MaxIP68Perlindhungan lengkapJero nganti 6 meter suwene 30 menit

Darurat! Aku Mung Nyelehake iPhone Ing Banyu. Aku kudu piye?

Nalika iPhone kontak karo banyu utawa cairan liyane, tumindak kanthi cepet lan bener bisa dadi bedane telpon sing rusak lan sing bisa digunakake. Ndhuwur kabeh, aja gupuh.

Nanging ora preduli sepira cepet tumindak sampeyan, yen sampeyan ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Sawetara 'perbaikan' karusakan banyu sing paling populer nyatane luwih gawe piala tinimbang sing apik. Yen sampeyan ngira iPhone wis rusak banyu, atur ing papan sing rata lan tindakake langkah-langkah ing ngisor iki.

Sadurunge diwiwiti, kita pengin menehi ati-ati supaya ora ana siji: Aja ngiringake utawa goyangake iPhone, amarga bisa nyebabake banyu ing njero iPhone tumpah menyang komponen liyane lan bisa nyebabake kerusakan liyane.

Apa sing kudu ditindakake nalika iPhone bakal ngrusak banyu

1. Copot Cairan Saka njaba iPhone

Yen iPhone sampeyan ana ing kasus iki, copot nalika nyekeli iPhone kanthi horisontal, kanthi layar tumuju ing lantai. Bayangake, ana kolam cairan ing njero (amarga bisa uga ana) lan sampeyan ora pengin blumbang kasebut pindhah menyang sembarang arah.

Sabanjure, gunakake mikrofiber utawa kain liyane sing empuk kanggo nyerep banyu ing njaba iPhone. Aja nggunakake jaringan, swab katun, utawa liya-liyane sing bisa mecah utawa ninggalake bledug utawa residu ing iPhone.

2. Copot Kertu SIM

Salah sawijining perkara pertama sing pengin ditindakake nalika iPhone wis kena banyu yaiku nyopot kertu SIM. Iki minangka tujuan dual kanggo mbantu nyimpen kertu SIM dhewe lan ngidini hawa bisa mlebu ing iPhone.

Beda karo jaman biyen, kertu SIM iPhone ora ngemot kontak utawa informasi pribadi sampeyan. Tujuane mung kanggo nyambungake iPhone menyang jaringan seluler. Untunge, kertu SIM biasane slamet, kajaba bisa cairan nganti suwe.

kenapa batre iphone cepet mati

Yen duwe penggemar, sampeyan bisa nyoba ngunekake hawa adhem langsung menyang port kilat utawa slot kertu SIM kanggo nambah aliran udara. Ninggalake akeh papan ing antarane penggemar lan iPhone. Hawane sepoi sepisanan cukup kanggo nulungi proses penguapan. Aja nggunakake alat pengeringan utawa penggemar liyane sing nyebul hawa panas.

3. Lay iPhone ing Lumahing Flat ing Lokasi Kering

Sabanjure, pasuryan iPhone ing papan sing rata, kayata meja pawon utawa meja. Pilih papan sing asor banget. Aja nyelehake iPhone ing wadhah utawa tas.

Miring iPhone utawa dilebokake ing kanthong nganggo beras meh mesthi bakal nyebabake banyu mili menyang komponen internal liyane. Iki bisa dadi bedane urip lan pati kanggo iPhone sampeyan.

4. Setel Desiccants Ing Ndhuwur iPhone

Yen sampeyan duwe akses menyang bahan kimia komersial, atur ing ndhuwur lan sekitar iPhone. Apa wae sing sampeyan lakoni, aja nganggo beras! (Luwih lengkap babagan iki mengko.) Iki dudu bahan pengeringan sing efektif.

Apa Keturunan?

Desiccants minangka zat sing ngasilake kahanan garing ing obyek liyane. Bisa ditemokake ing paket cilik sing dikirim nganggo barang kayata vitamin, elektronik, lan sandhangan. Mbesuk yen sampeyan entuk paket, simpen! Dheweke bakal gampang nalika sampeyan lagi ngatasi darurat karusakan cair.

5. Ngenteni Banyu Nguap

Sawise sampeyan njupuk langkah awal kanggo nyoba iPhone, nyelehake lan mlaku-mlaku asring minangka perkara paling apik sing bisa ditindakake. Yen ana banyu ing iPhone, ketegangan banyu bakal mbantu supaya ora nyebar. Mindhah iPhone mung bisa nyebabake luwih akeh masalah.

Kaya sing bakal dakkandhakake mengko, panelitian ilmiah nuduhake yen mbabarake elektronik sing rusak banyu dadi udhara bisa dadi luwih efektif tinimbang nempel ing beras. Kanthi njupuk kertu SIM, kita wis ngidini hawa luwih akeh mlebu ing iPhone, lan mbantu proses penguapan.

Disaranake ngenteni 24 jam sadurunge nyoba urip maneh iPhone. Apple ujar ngenteni paling ora limang jam. Luwih akeh wektu, luwih becik. Kita pengin menehi banyu ing iPhone cukup wektu kanggo wiwit nguap.

6. Coba Nguripake iPhone maneh

Nalika iPhone sampeyan isih ana ing papan sing rata, colok menyang daya banjur ngenteni urip maneh. Sampeyan bisa nyoba nggunakake tombol daya, nanging sampeyan ora prelu. Yen sampeyan wis ngenteni 24 jam sing disaranake, mesthine bakal entek batere. Yen kedadeyan, iPhone sampeyan kudu diuripake kanthi otomatis sawise ngisi daya sawetara menit.

7. Gawe serep iPhone, Yen Sampeyan Bisa

Yen iPhone diuripake, gawe serep kanthi cepet nggunakake iCloud utawa iTunes . Kerusakan banyu kadang bisa nyebar, lan sampeyan mung bisa duwe jendela cilik kanggo nyimpen foto lan data pribadi liyane.

8. Langkah-langkah Tambahan, Gumantung Kahanan

Gumantung saka ngendi sampeyan nyelehake iPhone, bisa uga ana masalah liyane sing kudu digatekake. Ayo ndeleng saben cilik ing telung skenario umum:

Aku Nyelehake iPhone Ing Toilet!

Gulung iPhone menyang jamban nambah faktor liyane ing kahanan: bakteri. Saliyane ngetutake langkah-langkah ing ndhuwur, disaranake nganggo sarung tangan lateks nalika sampeyan nangani iPhone. Elinga yen disinfeksi tangan sampeyan uga!

Nalika aku ing Apple, aku kelingan salah sawijining kahanan nalika ana wong sing menehi telpon, mesem, lan ujar, 'Aku nyelehake ing jamban!'

Aku mangsuli, 'Sampeyan ora mikir nate ngandhani iki sadurunge ngulungake telpon?' (Iki dudu perkara sing bener sing bakal diucapake nalika kahanan layanan pelanggan.)

'Aku ngilangke!' ujare ora nggenah.

Yen sampeyan nggawa iPhone menyang Apple Store utawa toko ndandani lokal sawise dilebokake ing jamban, priksa manawa sampeyan menehi saran marang teknisi kasebut minangka 'telpon kakus' sadurunge sampeyan diwenehake. Aku saranake dilebokake ing tas ziplock kanggo transportasi.
Apa sing Ora Sampeyan Liwat: Mitos Rusak Banyu

Ana akeh perbaikan cepet ing omah lan 'obat ajaib' sing disaranake wong liya. Nanging, disaranake ora ngrungokake mitos babagan obat mukjizat.

Akeh wektu, 'tamba' kasebut bisa luwih gedhe tinimbang iPhone sampeyan. Ing sawetara kasus, perbaikan ing omah bisa nyebabake kerusakan ing iPhone.

Mitos 1: Sijine iPhone Ing Kanthong Beras

Mitos pertama sing pengin kita debunk yaiku 'ndandani' sing paling umum kanggo iPhone sing rusak banyu: 'Yen iPhone udan, lebokake ing kanthong beras.' Ana akeh dugaan babagan masalah iki, mula kita golek dhasar ilmiah kanggo ujar manawa beras ora bisa digunakake.

Kita nemokake siji panelitian ilmiah diarani 'Efektivitas desiccants komersial lan beras sing durung masak kanggo ngilangi kelembapan saka alat bantu dengar' sing nerangake babagan perkara kasebut. Temenan, alat pangrungon beda karo iPhone, nanging pitakonane padha: Apa cara paling apik kanggo mbusak cairan saka elektronik sing cilik lan rusak banyu?

Panliten kasebut nemokake manawa ora ana gunggunge nyelehake alat pangrungon ing beras putih utawa coklat tinimbang mung dibuwang ing meja kosong lan garing. Nanging, ana kerugian sing jelas yen nggunakake beras kanggo nyoba garing iPhone.

Beras kadang bisa ngrusak iPhone sing bisa diatasi. Sepotong beras bisa gampang dipasang ing jack headphone utawa port pengisian daya.

Pelabuhan Kilat mung ukuran sega gabah. Sawise ana sing macet, bisa dadi angel banget, lan kadang ora bisa dicopot.

Dadi kita pengin jelas: Aja nyelehake iPhone menyang sak nasi. Nasi coklat sega putih ora dadi masalah. Kajaba iku, nalika sampeyan nyelehake iPhone ing kanthong beras, sampeyan wis mbuwang beras sing apik banget!

carane njupuk gambar obah ing iphone

Mitos 2: Sijine iPhone Sampeyan Ing Freezer

Mitos kapindho sing pengin ditrapake yaiku ora luwih becik nyelehake iPhone sing wis rusak banyu ing beku. Kita pracaya manawa ana wong sing nyoba iPhone nyelehake ing beku supaya banyu ora nyebar ing endi wae. Nanging, sanalika sampeyan njupuk iPhone metu saka mesin pembeku, banyune mung bakal ilang lan nyebar ing saindhenging iPhone.

Nalika ngrampungake kerusakan banyu iPhone, kita pengin banyu cepet banget. Nempatno iPhone ing mesin pembeku ora ana gandhengane karo iki. Iku beku banyu ing njero iPhone, nyekel lan nyegah supaya ora uwal.

Banyu minangka salah sawijining cairan sing tuwuh nalika nyedhaki beku. Iki tegese manawa beku iPhone bakal nambah volume banyu sing kepepet ing njero, lan bisa uga kontak karo komponen sing wis ora rusak.

Ana alesan liyane kenapa sampeyan ora nempatake iPhone ing beku. iPhone duwe suhu operasi standar ing antarane 32-95 ° F. Suhu non-operasi mung -4 ° F, mula ora aman yen dipasang ing lingkungan sing adhem tinimbang kasebut.

Freezer standar dioperasikake ing 0 ° F, nanging kadhang bisa digawe adhem. Yen sampeyan nyelehake iPhone ing beku kanthi suhu -5 ° F utawa adhem, sampeyan bisa uga bakal nyebabake kerusakan tambahan ing iPhone.

Mitos 3: Jotosan iPhone, Utawa Tancep ing Oven! Ngeringake Rambut, Apa Ora Ngeringake iPhone?

Aja nyoba ngetokake banyu ing iPhone. Nggunakake pengeringan jebule bisa nggawe masalah dadi luwih parah!

Pengering jotosan bakal nyurung banyu menyang iPhone. Iki bakal nyedhiyakake luwih akeh iPhone menyang banyu, sing kebaline karo sing pengin kedadeyan.

Yen sampeyan mikir nyelehake iPhone ing oven kanggo nyoba nguap banyu kanthi panas, kita uga ora nyaranake. Miturut spesifikasi Apple, iPhone XS duwe suhu operasi nganti 95 ° F (35 ° C) lan suhu non-operasi nganti 113 ° F (45 ° C).

Yen sampeyan duwe open oven nganti 110 ° F, coba dicoba! Aku mriksa, lan sayangé, suhu paling ngisor ing suhu 170 ° F.

Sanajan sawetara listrik sensitif banyu ing njero iPhone sampeyan miturut teori bisa tahan suhu sing luwih dhuwur, layar, batere, segel anti banyu, lan komponen liyane ora tahan panas.

Mitos 4: Gunakake Alkohol Isopropil Kanggo Garing iPhone

Alkohol Isopropil minangka solusi omah sing kurang umum digunakake kanggo ndandani kerusakan banyu iPhone. Ana telung keprihatinan gedhe nalika nyelehake iPhone ing alkohol isopropil.

Kaping pisanan, alkohol bisa nyuda lapisan oleophobic ing tampilan iPhone. Lapisan oleophobic yaiku nggawe tahan driji saka layar. Sampeyan duwe risiko ngasorake kualitas layar kanthi iPhone ing alkohol.

Kapindho, alkohol isopropil mesthi diencerke karo sawetara cairan liyane. Biasane, banyu. Kanthi mbukak iPhone menyang alkohol isopropil, sampeyan uga bisa nambah cair.

Katelu, alkohol isopropil minangka pelarut polar. Iki tegese konduktif banget. Salah sawijining masalah paling gedhe babagan kerusakan banyu yaiku nggawe biaya listrik ing papan sing ora dikarepake.

Sampeyan kudu nyopot kabeh saka batere iPhone sadurunge bisa miwiti nggunakake alkohol isopropil. Mbongkar iPhone minangka tugas sing angel, mbutuhake toolkit khusus, lan bisa ngilangi babar pisan sampeyan.

Amarga alasan kasebut, kita menehi saran supaya ora nyoba ndandani iPhone sing rusak banyu nggunakake alkohol isopropil.

Yen sampeyan wis njupuk langkah-langkah ing ndhuwur lan isih nemoni masalah, wayahe njupuk keputusan babagan carane nerusake. Ana akeh pilihan, wiwit tuku telpon anyar nganti ndandani komponen siji. Tujuane yaiku nyedhiyakake informasi sing dibutuhake kanggo njupuk keputusan sing paling apik kanggo sampeyan lan iPhone sing wis rusak banyu.

Apa Kerusakan Banyu iPhone Bisa Ndandani?

Kadhangkala bisa, lan kadang ora bisa. Kerusakan banyu ora bisa ditebak. Sampeyan bakal nambah kesempatan kanggo nylametake iPhone kanthi ngetutake langkah-langkah sing disaranake ing ndhuwur, nanging ora ana jaminan.

Elinga yen efek kerusakan banyu ora mesthi langsung. Nalika cairan pindhah ing iPhone, komponen sing wis bisa digunakake bisa uga mandheg mandheg. Bisa pirang-pirang dina utawa pirang-pirang minggu nganti wiwit ana masalah.

Pertimbangan Pertama: Apa Sampeyan Nduwe AppleCare + Utawa Asuransi?

Yen sampeyan duwe AppleCare + utawa asuransi liwat operator nirkabel, wiwiti ing kana. AT&T, Sprint, Verizon, T-Mobile, lan operator liyane kabeh nawakake sawetara asuransi. Sampeyan kudu mbayar sing bisa dipotong, nanging biasane regane luwih murah tinimbang rega iPhone anyar.

Nanging, yen sampeyan duwe telpon sing luwih lawas lan sampeyan lagi golek alesan kanggo nganyarke, mula iki bisa dadi wektu sing pas. Sing bisa dipotong kanggo sawetara operator pancen luwih akeh saka kanthong tinimbang mbiayai iPhone anyar kanthi pambayaran saben wulan.

Babagan AppleCare +

AppleCare + nutupi nganti rong 'insiden' karusakan cair utawa kecelakaan liyane, kanthi biaya layanan $ 99. Yen sampeyan ora duwe AppleCare +, ndandani kerusakan banyu sing ora dijamin bisa larang banget.

Apple ora ndandani komponen individu ing iPhone sing wis rusak banyu - ngganti kabeh telpon. Sanajan iki bisa uga katon sepele, nanging alesane nindakake perkara kasebut bisa dingerteni.

Sanajan bagean individu kadang bisa didandani, kerusakan banyu angel lan asring nyebabake masalah nalika ana banyu nyebar ing iPhone.

Saka perspektif Apple, sampeyan ora bakal bisa menehi garansi ing iPhone sing bisa rusak tanpa peringatan. Sampeyan isih bakal mbayar luwih sithik kanggo ngganti iPhone liwat AppleCare + yen sampeyan mbayar sing bisa dipotong.

Ngandika, lan utamane yen rega perbaikan sing ora ana garansi liwat Apple, layanan pihak katelu utawa toko perbaikan sing ndandani bagean bisa dadi paling apik. Cukup ngerti yen ngganti komponen apa wae ing iPhone karo bagean sing dudu Apple bakal batal babar pisan.

Ragad Ndandani Karusakan Water Apple

ModelJaminan sing Ora Bisa DipilihKanthi AppleCare +
iPhone 12 Pro Max$ 599,00$ 99,00
iPhone 12 Pro$ 549,00$ 99,00
iPhone 12$ 449,00$ 99,00
iPhone 12 Mini$ 399,00$ 99,00
iPhone 11 Pro Max$ 599,00$ 99,00
iPhone 11 Pro$ 549,00$ 99,00
iPhone 11$ 399,00$ 99,00
iPhone XS Max$ 599,00$ 99,00
iPhone XS$ 549,00$ 99,00
iPhone XR$ 399,00$ 99,00
iPhone SE 2$ 269,00$ 99,00
iPhone X$ 549,00$ 99,00
iPhone 8 Plus$ 399,00$ 99,00
iPhone 8$ 349,00$ 99,00
iPhone 7 Plus$ 349,00$ 99,00
iPhone 7$ 319,00$ 99,00
iPhone 6s Plus$ 329,00$ 99,00
iPhone 6s$ 299,00$ 99,00
iPhone 6 Plus$ 329,00$ 99,00
Iphone 6$ 299,00$ 99,00
iPhone SE$ 269,00$ 99,00
iPhone 5, 5s, lan 5c$ 269,00$ 99,00
iPhone 4s$ 199,00$ 99,00
Iphone 4$ 149,00$ 99,00
iPhone 3G lan 3GS$ 149,00$ 99,00

Babagan Asuransi Carriers

AT&T, Sprint, T-Mobile, lan Verizon nggunakake perusahaan sing diarani Asurion kanggo nyedhiyakake asuransi telpon menyang pelanggan. Rencana Asuransi Telepon Asurion nutupi karusakan cair. Sawise ngajokake klaim, Asurion biasane ngganti piranti sing rusak ing 24 jam, yen dijamin garansi.

Mangkene sawetara tautan sing migunani yen sampeyan duwe asuransi operator lan pengin ngajokake klaim kerusakan banyu:

PembawaFile KlaimInformasi Pricing
AT&T File Klaim Asuransi Reregan Panggantos Telpon
T-Mobile File Klaim Asuransi - Rega Panggantos Telpon Proteksi
- Rega Panggantos Telpon Perlindhungan Piranti Dhasar
- Perlindhungan Telpon Premi Handset Premium (Prabayar)
Verizon File Klaim Reregan Panggantos Telpon

Apa Aku Ndandani iPhone Utawa Tuku Anyar?

Yen sampeyan mbandhingake biaya telpon anyar karo biaya ngganti bagean siji, kadang ngganti bagean siji minangka cara sing kudu ditindakake. Nanging kadang ora.

Yen sisa-sisa iPhone sampeyan wis apik lan telpon sampeyan isih anyar, mula bisa uga ndandani sing paling apik, luwih-luwih yen bagean sing rusak ing banyu kasebut minangka speaker utawa bagean liyane sing murah

Ngganti kabeh iPhone bisa uga langkah sing bener yen luwih saka siji komponen rusak utawa ora bakal urip kabeh. Sakit sirah bakal kurang lan bisa uga luwih murah tinimbang ngganti pirang-pirang bagean sing rusak.

Kapan sampeyan tuku telpon anyar, sampeyan duwe kesempatan gedhe kanggo ngirit dhuwit. Nganti saiki, akeh wong sing tetep nggunakake operator saiki kanthi standar, amarga mbandhingake rega ing operator dadi mboseni lan akeh wektu.

Kita nggawe UpPhone kanggo ngatasi masalah kasebut. Situs web kita duwe mesin telusuran sing gampang digawe gampang mbandhingake saben ponsel lan saben rencana ponsel ing Amerika Serikat, jejer.

Sanajan sampeyan seneng karo operator sing ana saiki, bisa uga kudu dipikir cepet babagan rencana paling anyar sing ditawakake. Rega mudhun amarga persaingan saya tambah, lan operator ora mesthi ngerti manawa pelanggan saiki bisa ngirit dhuwit.

Opsi Ndandani Kerusakan Banyu iPhone

Layanan Ndandani On-Demand

On-demand, 'Kita teka ing sampeyan' perusahaan ndandani pihak katelu minangka pilihan sing apik yen sampeyan mung ngeculake iPhone ing banyu. Akeh layanan ndandani iki bisa ngirim wong menyang sampeyan kurang saka sak jam.

Pulsa minangka salah sawijining layanan ndandani sing paling disenengi. Dheweke bisa ngirim teknisi sing disertifikasi langsung menyang omah sampeyan sak suwene sewidak menit, lan nawakake garansi seumur hidup kanggo kabeh layanan.

Toko Perbaikan Lokal

Toko ndandani iPhone 'ibu lan pop' lokal minangka cara liya kanggo njaluk pitulung langsung yen nyelehake iPhone ing banyu. Peluang yaiku ora bakal rame kaya Apple Store, lan biasane sampeyan ora kudu janji.

Nanging, disaranake sampeyan nelpon sadurunge mlebu toko. Ora kabeh toko ndandani ndandani iPhone sing wis rusak banyu, lan kadang toko lokal ora duwe saham ing saham. Yen toko ndandani lokal nyaranake ndandani macem-macem bagian iPhone, sampeyan luwih becik tuku telpon anyar.

Layanan Ndandani Mail-In

Sampeyan bisa uga pengin ngindhari layanan email yen sampeyan ngira iPhone kerusakan banyu. Pangiriman iPhone bisa goyangake lan nambah risiko banyu nyebar ing saindhenging iPhone.

Nanging, yen iPhone wis garing lan ora urip maneh, layanan ndandani surat-surat asring duwe wektu ganti mung sawetara dina lan bisa regane luwih murah tinimbang opsi liyane.

Apa Aku Bisa Ndandani iPhone Rusak Banyu?

Kita ora nyaranake nyoba ndandani iPhone sing wis rusak banyu dhewe, luwih-luwih yen sampeyan durung nate nindakake sadurunge. Sampeyan angel ngerti babagan bagean-bagean saka iPhone sing kudu diganti. Luwih angel golek bagean panggantos sing berkualitas.

Mbongkar iPhone mbutuhake alat khusus. Yen sampeyan jinis petualangan, sampeyan bisa tuku kit ndandani iPhone ing Amazon kurang saka $ 10.

Apa Aku Bisa Adol iPhone Rusak Banyu?

Sawetara perusahaan bakal tuku iPhone kerusakan banyu saka sampeyan supaya bisa daur ulang kanthi aman utawa ngatasi bagean sing isih bisa digunakake. Sampeyan bisa uga ora entuk akeh, nanging luwih apik tinimbang apa-apa, lan dhuwit bisa tuku telpon anyar.

Priksa artikel iki kanggo mbandhingake papan sing sampeyan bisa adol iPhone sampeyan .

Kanggo Nyimpulake Babagan Pilihan Ndandani

Kaya sing wis diandharake sadurunge, kadang pilihan sing paling apik yaiku upgrade menyang iPhone anyar , luwih-luwih yen telpon saiki sampeyan bakal mbayar biaya akeh. Saben iPhone wiwit iPhone 7, lan akeh Android sing luwih anyar, kaya Google Pixel 3 lan Samsung Galaxy S9, tahan banyu.

Nanging, pilihan sampeyan kudu mandhiri. Miwiti kanthi nyelidiki jangkoan asuransi sampeyan, lan banjur prentah kanggo ndandani. Kita ngerti sampeyan bakal njupuk keputusan sing bener.