Napa iPhone ku dadi alon? Mangkene Fix! (Kanggo iPad Uga!)

Why Is My Iphone Slow

Yen sampeyan yakin manawa iPhone lan iPad saya suwe saya suwe, sampeyan bisa uga bener. Mudhunake kacepetan kanthi bertahap, mula meh ora bisa ditemokake, nanging ing sawijining dina sampeyan ngerti yen sampeyan aplikasi nanggapi kanthi alon, menu alon, lan Safari mbutuhake mbukak situs web sing gampang kanggo selawase. Ing artikel iki, aku bakal nerangake alasan nyata kenapa iPhone sampeyan alon banget lan nuduhake sampeyan ing ndandani sing bakal nggawe iPhone, iPad, utawa iPod supaya bisa cepet.



Sadurunge Miwiti: Apa Aku Mung Tuku iPhone Anyar utawa iPad?

IPhone lan iPad anyar duwe prosesor sing luwih kuat, lan sejatine luwih cepet tinimbang model lawas. Nanging, umume, ora prelu tuku iPhone iPad utawa anyar yen sampeyan mlaku alon-alon. Biasane, a masalah piranti lunak ing iPhone iPad utawa sampeyan sing nyebabake supaya mlaku alon-alon lan ndandani piranti lunak sampeyan bisa nggawe beda. Babagan persis kaya artikel iki.



Alesan Nyatane iPhone Sampeyan Dadi Lambat

Kabeh perbaikan sing dakcritakake ing artikel iki bisa uga digunakake kanggo iPhone, iPads, lan iPods, amarga dheweke kabeh mbukak sistem operasi iOS Apple. Kaya sing bakal ditemokake, piranti lunak , dudu hardware, sing dadi akar masalah.

1. iPhone Sampeyan Wis Ora Bisa Disedhiyakake



Kaya kabeh komputer, iPhone duwe papan panyimpenan winates. IPhone saiki ana 16GB, 64GB, lan 128GB. (GB tegese gigabyte, utawa 1000 megabyte). Apple nyebutake jumlah panyimpenan kasebut minangka 'kapasitas' iPhone, lan babagan iki, lan kapasitas iPhone kaya ukuran hard drive ing Mac utawa PC.

Sawise duwe iPhone sawetara wektu banjur njupuk akeh gambar, download musik, lan nginstal akeh aplikasi, gampang ora ana memori sing kasedhiya.

Masalah wiwit kedadeyan nalika jumlah papan panyimpenan sing kasedhiya tekan 0. Aku bakal ngindhari diskusi teknis ing wektu iki, nanging cukup kanggo ujar manawa kabeh komputer butuh 'ruang goyang' sithik supaya piranti lunak bisa mlaku kanthi lancar.



Kepiye Priksa Aku Carane Akeh Ruang Gratis sing Ana Ing iPhone?

Kepala menyang Setelan -> Umum -> Babagan lan deleng nomer ing sisih tengen 'Kasedhiya'. Yen luwih saka 1GB kasedhiya, uculake menyang langkah sabanjure - iki dudu masalah sampeyan.

Pira Memori Apa sing Bakal Disedhiyakake Ing iPhone?

IPhone minangka piranti sing hemat memori. Ing pengalamanku, sampeyan ora butuh memori sing kasedhiya supaya masalah bisa lancar. Saran kula supaya iPhone sing alon yaiku: Tetep paling ora 500MB, lan 1GB gratis yen sampeyan pengin aman.

Kepiye Cara Ngatasi memori ing iPhone?

Untunge, gampang dilacak apa sing digunakake ing iPhone. Kepala menyang Setelan -> Umum -> iPhone Storage lan sampeyan bakal bisa ndeleng dhaptar mudhun apa sing paling akeh digunakake ing iPhone.

Foto kudu mbusak nggunakake aplikasi Foto utawa iTunes, nanging Musik lan Aplikasi bisa gampang dicopot saka layar iki. Kanggo aplikasi, cukup tutul jeneng app banjur tutul 'Delete App'. Kanggo Musik, geser driji saka tengen menyang kiwa ing item sing pengin mbusak, banjur tutul 'Delete'.

Sampeyan bisa kanthi cepet ngoptimalake panyimpenan iPhone kanthi ngaktifake sawetara fitur ing ngisor iki Rekomendasi submenu Contone, yen sampeyan ngaktifake Busak Auto Obrolan Lawas , iPhone sampeyan bakal kanthi otomatis mbusak pesen utawa lampiran sing dikirim utawa ditampa luwih saka setaun kepungkur.

2. Kabeh Aplikasi Sampeyan Dimuat Ing Memori Sanalika (Lan Sampeyan Ora Ngerti)

Apa sing kedadeyan yen sampeyan mbukak akeh program sekaligus ing Mac utawa PC? Kabeh alon. IPhone sampeyan ora beda. Aku wis nutupi babagan iki ing artikel liyane, kalebu artikel babagan cara ngirit umur batere iPhone , nanging sampeyan uga kudu ngatasi kene.

Kapan mbukak aplikasi, sampeyan bakal mbukak memori aplikasi ing iPhone. Nalika bali menyang layar ngarep, app ditutup, bener? Salah!

iphone saya tetep beku lan nabrak

Yen sampeyan ninggalake aplikasi apa wae, aplikasi kasebut duwe wektu tartamtu kanggo mlebu ing negara sing ditanggepi, lan miturut teoritis, aplikasi ngirim ora duwe pengaruh banget ing iPhone nalika ditanggepi.

Nyatane, sanajan sampeyan ninggalake app, aplikasi kasebut tetep dimuat ing RAM iPhone. Saben model iPhone 6 lan iPhone 6 Plus duwe RAM 1GB. Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, iPhone ngatur memori kanthi apik, nanging yen mbukak akeh aplikasi sekaligus bisa nyebabake iPhone sampeyan alon.

Aplikasi endi sing ditanggepi ing iPhone? Lan Kepiye Cara Ngrampungake?

Kanggo ndeleng aplikasi sing dilereni ing memori ing iPhone, klik kaping pindho tombol ngarep lan sampeyan bakal bisa ndeleng tampilan Multitasking. Multitasking ngidini sampeyan ngalih kanthi cepet ing antarane aplikasi ing iPhone, lan uga bisa ditutup.

Kanggo nutup app, gunakake driji kanggo gesek ing sisih ndhuwur layar. Iki ora mbusak app, nanging ora mbusak app saka memori sing dilereni ing iPhone. Aku nyaranake nutup kabeh aplikasi paling ora saben sawetara dina supaya bisa lancar.

Aku wis ndeleng iPhone kanthi puluhan aplikasi sing dilereni ing memori, lan ngilangi prabédan banget. Tampilake kanca uga! Yen ora ngerti kabeh aplikasi isih dielingi, dheweke bakal matur nuwun kanggo pitulung sampeyan.

3. Sampeyan Kudu Nganyari Piranti Lunak

Kepala menyang Setelan -> Umum -> Nganyari Piranti Lunak , lan yen kasedhiya nganyari piranti lunak, download lan instal.

Nanging ora bisa nganyari piranti lunak sabab kelambatan?

Ya, bisa uga, nanging iki sing biasane kedadeyan sawise nganyari piranti lunak lan ngapa nganyari piranti lunak liyane sing ndandani masalah sing disebabake. Ayo ilustrasi nggunakake kanca sing bakal diarani Bob:

  1. Bob nganyari iPad 2 dadi iOS 8. Pancen alon banget. Bob sedhih.
  2. Bob lan kabeh kancane padha sambat karo Apple amarga alon-alon iPad 2.
  3. Insinyur Apple ngerti manawa Bob bener lan ngeculake iOS 8.0.1 kanggo ngatasi 'masalah kinerja' karo Bob's iPad.
  4. Bob nganyari iPad. IPade ora cepet kaya mbiyen, nanging akeh luwih apik tinimbang sadurunge.

4. Sawetara Aplikasi Sampeyan Isih Mlaku ing Latar mburi

Penting, sawetara app terus mbukak sanajan wis ditutup. Yen sampeyan nggunakake aplikasi kaya Facebook Messenger, sampeyan luwih becik diwenehi tandha yen sampeyan nampa pesen anyar. Iku apik banget, nanging aku yakin sampeyan kudu ngerti rong prekara babagan aplikasi sing diidini mbukak ing mburi:

  1. Ora kabeh aplikasi dikode dening pangembang kanthi katrampilan sing padha. Siji aplikasi sing mbukak ing latar mburi bisa uga alon banget iPhone sampeyan lan liyane bisa uga duwe pengaruh sing ora bisa ditemokake. Ora ana cara sing apik kanggo ngukur pengaruh saben aplikasi, nanging aturan praktis yaiku aplikasi sing kurang dikenal kanthi anggaran sing luwih cilik bisa uga luwih akeh masalah tinimbang aplikasi anggaran gedhe, mung amarga akeh sumber daya sing dibutuhake kanggo nggawe aplikasi kelas internasional.
  2. Aku yakin penting banget kanggo sampeyan kanggo milih aplikasi sing pengin diijini terus mlaku ing latar mburi iPhone.

Aplikasi Apa sing Diidini Terus Mlaku ing Latar mburi iPhone?

Kepala menyang Setelan -> Umum -> Refresh Aplikasi Latar mburi kanggo ndeleng dhaptar aplikasi ing iPhone sing saiki diidini terus mlaku sanajan ora mbukak.

Aku ora nyaranake mateni Background App Refresh kabeh, amarga kaya sing wis diandharake sadurunge, ngidini aplikasi tartamtu mbukak ing latar mburi mesthine minangka bab sing apik. Nanging, takon dhewe pitakon iki kanggo saben aplikasi:

'Apa aku butuh aplikasi iki kanggo menehi tandha utawa ngirim pesen nalika aku ora nggunakake?'

app t-mobile ora bisa digunakake

Yen wangsulane ora, mula nyaranake sampeyan mateni Refresh Aplikasi Latar mburi kanggo aplikasi tartamtu kasebut. Goleki dhaptar, lan yen sampeyan kaya aku, sampeyan mung bakal duwe sawetara app sing pungkasan.

Kanggo sinau luwih lengkap babagan fungsi iki, artikel dhukungan Apple babagan Multitasking lan Refresh Aplikasi Latar mburi nduweni sawetara informasi sing apik. Nanging, waspada, artikel dhukungan ing situs web Apple cenderung ditulis saka perspektif idealis, dene aku njupuk pendekatan sing luwih pragmatis.

5. Pateni iPhone lan Urip maneh

Apa mung bisa urip maneh iPhone kanthi prabédan? Ya! Khususe yen sampeyan wis ngrampungake kabeh langkah sadurunge, mateni iPhone (cara sing bener, ora hard reset) ngresiki memori iPhone lan menehi wiwitan sing seger.

Kepiye Cara Urip maneh iPhone?

Kanggo urip maneh iPhone, penet terus tombol Turu / Wake (uga diarani tombol daya) nganti 'Geser kanggo mateni' katon. Geser driji ing layar lan enteni nalika iPhone mati. Aja kaget yen butuh wektu 30 detik utawa bunder putih cilik kanggo mandheg muter.

Sawise iPhone dipateni, penet terus tombol Turu / Wake maneh nganti sampeyan ndeleng logo Apple katon, banjur ngeculake. Yen sampeyan wis ngrampungake langkah-langkah ing ndhuwur, sampeyan bakal weruh kacepetan sing luwih cepet sawise urip maneh. Sampeyan wis ngilangi momotan ing iPhone, lan iPhone bakal nuduhake rasa syukur kanthi luwih cepet.

Tips Bonus Kanggo iPhone Sing Cepet

Sawise nulis artikel iki wiwitane kanthi limang poin utama, ana sawetara skenario sing ora umum sing dakkarepake kudu dakkandhakake.

Nyepetake Safari Kanthi Mbusak Data Situs Web sing Disimpen

Yen Safari mlaku alon-alon, salah sawijining sebab umum supaya kacepetan lunyu yaiku sampeyan wis nglumpukake akeh data situs web sing disimpen. Iki minangka proses normal, nanging yen uga akeh data sing saya suwe saya suwe, Safari bisa mudhun alon-alon. Untunge, ngresiki data iki gampang.

Kepala menyang Setelan -> Safari banjur tutul 'Hapus Sejarah lan Data Situs Web' banjur 'Hapus Sejarah lan Data' maneh kanggo mbusak riwayat, cookie, lan data browsing liyane saka iPhone.

Reset Kabeh Setelan Kanggo Nyepetake Kabeh

Yen sampeyan wis nyoba kabeh perkara ing ndhuwur lan iPhone sampeyan isih alon banget, 'Reset All Setting' asring peluru sihir sing bisa nyepetake.

Kadhangkala, file setelan sing rusak utawa konfigurasi salah aplikasi tartamtu bisa ngrusak iPhone, lan nglacak jinis masalah kasebut bisa uga angel banget.

'Reset Kabeh Setelan' ngreset iPhone lan kabeh aplikasi menyang setelan gawan, nanging ora mbusak app utawa data saka iPhone. Aku mung nyaranake nindakake iki yen sampeyan wis rampung kabeh opsi liyane. Sampeyan kudu mlebu maneh menyang app, dadi priksa manawa sampeyan wis ngerti jeneng pangguna lan sandhi sing penting sadurunge ditindakake.

Yen sampeyan wis mutusake pengin nyoba, bukak Setelan -> Umum -> Reset -> Reset Kabeh Setelan kanggo mulihake iPhone menyang setelan gawan pabrik.

Bungkus

Yen sampeyan kepengin ngerti kenapa iPhone sampeyan alon banget, aku ngarep-arep artikel iki bakal mbantu sampeyan ngrampungake masalah kasebut. Kita wis ngatasi sebab kenapa iPhone, iPads, lan iPod dadi luwih alon tinimbang wektu, lan kita wis ngrembug babagan carane nggawe iPhone luwih cepet. Aku seneng ngrungokake sampeyan ing bagean komentar ing ngisor iki, lan kaya biasane, aku bakal ngupayakake supaya bisa mbantu sampeyan.

Matur nuwun kanggo maca lan kabeh paling,
David P.