Apa aku bisa nggawa kutu saka omah wong liya?

Can I Bring Fleas Home From Someone Else S House

Apa Aku Bisa Nggawe Kutu Saka Wong Liya

Apa aku bisa nggawa kutu saka omah wong liya? . Ya !, sawetara nganggo kéwan utawa ing klambi sing langka. Kutu ana njaba parasit sing mangan getih saka manuk utawa mamalia . Ana babagan 2000 jinis liyane serangga, nanging sing paling asring kena infeksi omah utawa kewan ingon parasit yaiku kutu kucing ( Felisecephalides felis ).

Masalah Kutu?

Kutu diwenehake menyang omah kanthi kewan liyane. Kaya umume hama serangga, kutu duwe kapasitas reproduksi sing dhuwur. Wanita bisa endhog 40 nganti 50 endhog saben dina. Wong wadon siji bisa duwe 2000 endhog sajrone dheweke urip, menehi serangga iki kanthi kapasitas nyebar yen ora bisa dikendhaleni wektu.

Dheweke mlebu omah ing omah utamane kewan parasit liyane, kayata kewan ingon, kewan galak, utawa unggas.

Kutu minangka hama sing terus-terusan

Sadurunge dadi wong diwasa, larva ngliwati tahap pupal kanthi nggawe kepompong sutra. Ing njero kepompong kasebut, kutu tahan kanggo insektisida, mula kutu diwasa bisa uga katon sanajan sawise ngrawat omah lan kewan sing kena infeksi.

Dheweke uga bisa ngenteni pirang-pirang wulan ing njeron kepompong kanggo suhu lan asor sing pas, utawa uga ngenteni ana tamu. Sing terakhir digayuh kanthi ndeteksi getaran sing digawe dening gerakane wong utawa kewan ingon-ingon, kanthi ngenali emisi karbon dioksida sing diasilake dening napas, utawa kanthi ndeteksi tekanan ing pupa. Mula, dheweke bisa ngenteni ing kahanan sing ora turu ing omah kosong nganti dipanggoni maneh.

Cara ndeteksi kutu ing omah sampeyan

Deteksi awal kutu ing omah minangka kunci kanggo ngontrol alam sing luwih akeh. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngati-ati banget karo tumindake ingon-ingon ing omah. Yen dheweke asring nggaru ing sikil, punggung, utawa weteng, bisa uga ana kutu. Yen ngono, penting banget kanggo mriksa kewan apa wae sing bisa ditemokake ing parasit kasebut.

Biasane angel banget kanggo ndeleng kutu ing awake ingon-ingon amarga kewan kasebut ndhelik kanthi cepet ing wulu, nanging kesan saka anane bisa dideleng, kayata pager abang sing ditinggalake cokotan ing kulit, utawa feses getih. Kotoran ditemokake ing lumahing kewan sing kena infeksi, utamane ing kulit gulu lan dhasar buntut, lan katon kaya pelet cilik utawa kapsul sing padha karo mrica.

Sampeyan uga migunani kanggo mriksa kabeh wilayah sing dikunjungi kewan ingon (karpet, kasur utawa kemul sing turu, lan umume papan sing biasane dilewati utawa ngaso) kanggo endhog, larva, utawa wong diwasa. Kutu bisa diwenehake saka kewan kewan kanggo wong, mula uga ana petunjuk liyane yaiku tandha cokotan kutu ing kulit, luwih-luwih nalika tangi esuk, ditandhani karo tandha abang sing gatel banget.

Cara Ngindhari Infeksi Kutu ing Omah

Apa manungsa bisa nggawa kutu saka omah menyang omah liyane?. Ya !, Langkah pencegahan ing rumah tangga bisa ditrapake ing rong level: njaba lan sakiwa tengene omah, utawa ing njero omah. Langkah-langkah pencegahan ing njaba adhedhasar nyuda kemungkinan kutu mlebu ing njero omah. Iki ditindakake kanthi ngilangi suket utawa njaga suket sing cendhak banget. Kanthi cara iki, kita supaya ora nggawe lingkungan sing nyenengake reproduksi kutu sing bisa dadi sumber mlebu ing njero omah.

Saliyane, penting banget supaya kewan liar ora bisa mlebu utawa nyarang ing njero omah utawa sakiwa tengene, amarga bisa dadi operator hama kasebut. Kanggo nyegah iki, cerobong asep, bolongan, retak, bolongan, utawa tabung ventilasi sing bisa dilebokake kewan kayata tikus, tikus, bajing, utawa manuk bisa ditutup utawa ditutup nganggo kelambu.

Yen sampeyan duwe kewan kewan ing njaba, sampeyan kudu mateni menyang wilayah sing akeh ditanduri kutu lan nyegah kewan kewan liyane sing kena infeksi. Sampeyan uga penting kanggo nglindhungi kewan ingon kanthi nggunakake produk veterinary tumrap parasit eksternal.

Ing njero omah, pencegahan lan pengendalian sing apik yaiku reresik, utamane ing wilayah sing paling sering dikunjungi dening kewan ingon. Vakum wis dituduhake kanggo ngilangi 95% endhog kutu, uga sawetara larva lan wong diwasa.

Kajaba iku, uga ngilangi kotoran getih garing sing ditinggalake dening wong diwasa, sing dadi sumber panganan utama larva. Nanging, yen sampeyan ora bisa ngindhari utawa ngontrol kutu ing omah, sanajan ana kabeh saran kasebut, solusi paling apik kanggo nyegah masalah dadi ora bisa dikendhaleni yaiku ngubungi perusahaan khusus ing ngontrol hama .

Isinipun