Napa iMessage Kula Ora Nganggo iPhone lan iPad? Mangkene Fix!

Why Is My Imessage Not Working My Iphone

Gelembung biru, gelembung ijo. Yen sampeyan nyoba ngirim iMessages nggunakake iPhone lan kabeh pesen dumadakan katon ing umpluk ijo, mula iMessage ora bisa digunakake kanthi bener ing iPhone. Ing artikel iki, aku bakal nerangake apa iMessage kasebut lan cara diagnosa lan ndandani masalah karo iMessage ing iPhone, iPad, lan iPod.



Apa iMessage lan Cara Kerja?

iMessage minangka wangsulane Apple kanggo Blackberry Messenger, lan dhasar iki beda karo olahpesen teks tradisional (SMS) lan olahpesen multimedia (MMS) amarga iMessage nggunakake data kanggo ngirim pesen tinimbang rencana olahpesen teks liwat operator selular.



iMessage minangka fitur sing apik banget amarga ngidini iPhone, iPads, iPods, lan Mac ngirim pesen sing ngluwihi watesan pesen teks tradisional 160 karakter lan watesan data sing ana gandhengane karo pesen MMS. Kekurangan utama iMessage yaiku mung bisa digunakake ing antarane piranti Apple. Ora mungkin ngirim iMessage menyang wong sing duwe smartphone Android.

Apa Gelembung Ijo lan Gelembung Biru ing iPhone?

Nalika mbukak aplikasi Pesen, sampeyan bakal weruh yen ngirim pesen teks, kadhang kala dikirim ing gelembung biru lan kaping liyane dikirim ing gelembung ijo. Iki tegese:



  • Yen pesen sampeyan katon ing gelembung biru, pesen teks sampeyan bakal dikirim nggunakake iMessage.
  • Yen pesen sampeyan katon ing gelembung ijo, pesen teks sampeyan dikirim nggunakake rencana mRNA, bisa uga nggunakake SMS utawa MMS.

Diagnosis Masalah Sampeyan Kanthi iMessage

Nalika sampeyan ngalami masalah karo iMessage, langkah pertama yaiku nemtokake manawa ana masalah karo siji kontak utawa apa iMessage ora bisa ngatasi kontak ing iPhone. Yen iMessage ora bisa digunakake karo mung siji kontak sampeyan, masalah kasebut bisa uga biasane sing pungkasan Yen iMessage ora bisa digunakake karo kontak sampeyan, mula masalah iki bakal bisa sampeyan pungkasan

Kirim Pesen Tes

Temokake wong sing sampeyan kenal sing duwe iPhone sing bisa ngirim lan nampa iMessages kanthi sukses. (Sampeyan ora kudu katon angel banget.) Bukak Pesen banjur kirim pesen. Yen gelembung biru, mula iMessage bisa digunakake. Yen gelembung ijo, mula iMessage ora aktif lan iPhone ngirim pesen nggunakake rencana seluler.

iMessage Out Of Order?

Yen iMessage digunakake ing iPhone, nanging pesen sing sampeyan tampa salah urutane , priksa artikel babagan cara ngatasi masalah kasebut.



Cara Ndandani iMessage ing iPhone iPad utawa

1. Pateni iMessage, Urip maneh, banjur Uripake maneh

Kepala menyang Setelan -> Pesen banjur tutul tombol ing jejere iMessage kanggo mateni iMessage ing iPhone iPad utawa sampeyan. Sabanjure, tahan tombol daya nganti sampeyan ndeleng 'Geser menyang Daya Mati' banjur geser driji ing garis kanggo mateni iPhone utawa iPad. Uripake maneh piranti, bali menyang Setelan -> Pesen , banjur urip maneh iMessage. Ndandani sing gampang iki bisa digunakake akeh wektu.

mateni imessage lan urip maneh

2. Priksa manawa iMessage Wis Diatur Kanthi Bener

Kepala menyang Setelan -> Pesen banjur tutul kanggo mbukak item menu sing diarani 'Kirim & Nampa'. Ing kene, sampeyan bakal weruh dhaptar nomer telpon lan alamat email sing dikonfigurasi kanggo ngirim lan nampa iMessage ing piranti sampeyan. Deleng ing bagean kanthi judhul 'Mulai Obrolan Anyar Saka', lan yen ora ana tandha ing jejere nomer telpon, tutul nomer telpon kanggo ngaktifake iMessage kanggo nomer sampeyan.

3. Priksa Sambungan Internet Sampeyan

Elinga yen iMessage mung bisa digunakake nganggo sambungan Wi-Fi utawa data seluler, dadi ayo priksa manawa iPhone utawa iPad sampeyan wis nyambung karo internet. Bukak Safari ing piranti banjur coba navigasi menyang situs web apa wae. Yen situs web ora mbukak utawa Safari ujar manawa sampeyan ora nyambung karo internet, iMessages sampeyan ora bakal ngirim.

Petunjuk: Yen internet ora aktif ing iPhone, sampeyan bisa uga nyambung menyang jaringan Wi-Fi sing ora duwe sambungan internet sing apik. Coba mateni Wi-Fi lan kirim maneh iMessage sampeyan. Yen bisa, masalahe yaiku Wi-Fi, dudu karo iMessage.

4. Metu Saka iMessage lan Mlebu maneh

Kepala bali menyang Setelan -> Pesen banjur tutul kanggo mbukak 'Kirim & Nampa'. Sabanjure, tutul ing endi sing ditulis 'Apple ID: (Apple ID)' banjur pilih 'Sign Out'. Mlebu maneh nggunakake Apple ID lan coba kirim iMessage menyang salah sawijining kanca nganggo iPhone.

5. Priksa Update iOS

Kepala menyang Setelan -> Umum -> Nganyari Piranti Lunak banjur priksa manawa ana nganyari iOS kanggo iPhone sampeyan. Sajrone aku ing Apple, sawetara masalah umum sing dakalami yaiku masalah karo iMessage, lan Apple rutin nggawe update kanggo ngatasi masalah iMessage karo macem-macem operator.

6. Reset Setelan Jaringan

Masalah karo konektivitas jaringan uga bisa nyebabake masalah iMessage, lan asring mulihake setelan jaringan iPhone menyang gawan pabrik bisa ngrampungake masalah karo iMessage. Kanggo ngreset setelan jaringan iPhone utawa iPad, bukak Setelan -> Umum -> Reset banjur pilih 'Reset Setelan Jaringan'.

Tembung bebaya: Sadurunge nindakake iki, priksa manawa sampeyan ngerti sandhi Wi-Fi, amarga 'Reset Setelan Jaringan' bakal mbusak kabeh jaringan Wi-Fi sing disimpen ing iPhone. Sawise urip maneh iPhone, sampeyan kudu ngetik maneh sandhi Wi-Fi ing omah lan ing papan kerja. Bluetooth iPhone lan Setelan VPN uga bakal disetel maneh menyang standar pabrik.

7. Hubungi Dhukungan Apple

Sanajan aku ing Apple, ana kedadeyan langka nalika kabeh langkah-langkah pemecahan masalah ing ndhuwur ora bisa ngatasi masalah karo iMessage, lan kita kudu nambah masalah kasebut menyang para insinyur Apple sing bakal ngatasi masalah kasebut.

musik ing iphone ora bakal diputer

Yen sampeyan mutusake ngunjungi Apple Store, wenehi pitulung lan dhisik janjian karo Bar Genius dadi ora prelu ngenteni kanggo njaluk pitulung.

Yen sampeyan yakin ana masalah antena Wi-Fi iPhone, disaranake uga perusahaan perbaikan sing diarani Pulsa . Dheweke bakal ngirim teknisi nganti 60 menit!

Bungkus

Muga-muga artikel iki wis mbantu sampeyan ngrampungake masalah sing sampeyan alami karo iMessage. Aku ngarep-arep ngrungokake babagan sampeyan pengalaman karo iMessage ing bagean komentar ing ngisor iki.

Kabeh sing paling apik,
David P.