Apa iPhone Bisa Disusupi? Ya! Mangkene Fix!

Can An Iphone Be Hacked

Minangka pangguna iPhone, sampeyan rumangsa aman - nanging apa iPhone bisa diretas? IPhone duwe reputasi apik amarga aman lan njaga peretas saka informasi pribadi sampeyan. Nanging, kaya apa wae sing mbukak piranti lunak, sampeyan isih gampang diserang.



Ing tembung liyane, ya, iPhone bisa diretas.



Yen ngerteni 'ya' iku wangsulane 'apa iPhone bisa diretas?' nggawe sampeyan kuwatir, mandheg banjur ambegan kanthi tenang. Ing artikel iki, kita bakal mbantu sampeyan sinaoni carane dadi pangguna iPhone sing tanggung jawab lan mbantu nyegah peretasan. Sampeyan uga bakal ngeterake sampeyan apa sing kudu ditindakake yen sampeyan ngira iPhone wis disusupi.

Kepiye iPhone Bisa Disusupi?

Aku seneng sampeyan takon. IPhone sampeyan, kaya sing wis dirembug, duwe keamanan sing nyata. Apple kanthi otomatis ndhelik iPhone. Malah dheweke kudu duwe tombol (alias sandhi!) Kanggo ngakses informasi sampeyan.



Lan app sing sampeyan seneng ndownload? Kabeh wong ngalami proses skrining serius. Rintangan saka aplikasi App Store pancen dadi hacker pancen tipis, sanajan kita ngerti bisa (lan) kedadeyan. Dadi, kepiye iPhone bisa diretas?

IPhone sampeyan bisa disusupi yen sampeyan jailbreak, mbukak pesen saka wong sing ora sampeyan kenal, pasang iPhone menyang stasiun pengisian daya nganggo piranti lunak angkoro, lan cara liya. Warta sing apik yaiku biasane meh bisa dihindari nggunakake langkah-langkah sing diterangake ing artikel iki.

iphone ujar yen nggoleki layanan

Aja jailbreak iPhone

Ayo ngatasi saiki - yen sampeyan pengin iPhone aman, aja jailbreak iPhone! Weh. Ing kana Aku ngomong iku. Aku rasane saiki luwih apik.



Jailbreaking iPhone tegese sampeyan wis nggunakake program utawa piranti lunak kanggo ngatasi piranti lunak telpon lan setelan gawan. Aku ngerti babagan panjaluk (luwih-luwih yen sampeyan ahli teknologi!), Amarga kita kabeh pengin mbusak program sing digawe dening Apple supaya bisa mikir utawa mikir babagan file ing iPhone.

Nanging, iki uga liwat akeh aturan keamanan sing njaga keamanan sampeyan lan informasi. IPhone jailbroken bisa ndownload app saka toko aplikasi sing dudu Apple. Sampeyan bisa uga mikir yen ngirit sawetara dhuwit, nanging sing sampeyan tindakake tenan yaiku mbukak akeh risiko potensial.

Sejatine, ana sawetara alasan kenapa pangguna iPhone rata-rata nimbang nerbitake jailbreak telpon. Aja mung nglakoni.

Mbusak Pesen Saka Wong Sampeyan Ora Ngerti

Sawetara serangan hacking sing paling umum yaiku saka program sing diarani malware. Malware minangka jinis piranti lunak sing bisa digunakake peretas kanggo ndeleng apa sing sampeyan lakoni ing iPhone utawa malah ngontrol.

Amarga aturan keamanan Apple, malware ora bakal teka saka App Store. Nanging bisa uga saka ngeklik link ing email utawa pesen, utawa mung mbukak.

Dadi aturan sing apik kanggo mbukak pesen lan email saka wong sing sampeyan kenal. Yen sampeyan ora ngerti wong kasebut, utawa pratinjau pesen nuduhake karakter aneh utawa ikon bentuke blok, aja dibukak. Mbusak wae.

Yen sampeyan wis mbukak pesen kaya ngono, aja ngeklik apa-apa. Pesen bisa nggawa sampeyan menyang situs web lan nyoba supaya sampeyan ndownload malware, utawa instal kanthi otomatis yen nyoba ndeleng apa sing dikirim - mula ati-ati!

Ati-ati ing Jaringan Wi-Fi Publik

Sampeyan bisa nganggep luwih gampang nalika kopi, restoran, perpustakaan, utawa hotel nawakake Wi-Fi gratis. Lan aku setuju. Wi-Fi gratis apik tenan! Utamane, yen sampeyan mung duwe akeh GB data saben wulan.

Nanging jaringan Wi-Fi umum bisa dimanfaatake dening peretas. Dadi jaga-jaga. Aja mlebu menyang bank utawa situs liyane sing sensitif nalika nganggo Wi-Fi umum. Contone, ora luwih becik golek wektu film, nanging aku ora bakal mbayar tagihan utawa tuku apa-apa nganti sampeyan ana ing jaringan sing luwih aman.

Laku Browsing Aman

Situs web minangka papan liya sing bisa ditindakake kanthi ora sengaja njupuk piranti lunak sing ngidini peretas ngakses iPhone. Yen sampeyan bisa, bukak situs web terkenal. Lan aja ngeklik apa wae sing muncul.

Ya, iklan pop-up minangka bagean sing ora nyenengake. Nanging uga bisa dadi sumber malware. Yen pop munggah njupuk layar, goleki cara aman kanggo nutup jendhela tanpa ngeklik 'ok' utawa 'terus' utawa liya-liyane.

Salah sawijining trik favoritku yaiku nutup Safari, tutul kaping pindho tombol ngarep kanggo nutup aplikasi kabeh, banjur bukak maneh. Banjur, aku nutup kabeh jendhela browser ing endi pop-up, yen salah sawijining X ing layar yaiku prentah rahasia kanggo ndownload piranti lunak infeksi.

Aja Ngisi daya Charger Publik

Ing 2012, peneliti saka Georgia Tech nggawe piranti lunak sing nggunakake port pengisian daya umum kanggo ndownload piranti lunak peretasan ing iPhone. Peretasan kasebut ditindakake kanthi jeneng pengetahuan, lan tim kasebut nglaporake temuan kasebut menyang Apple supaya bisa ngencengi keamanan iPhone, nanging risikone isih nyata.

Apik banget yen ana port lan kabel pengisian umum sing kasedhiya, ing endi wae saka bandara nganti festival musik. Yen sampeyan pengin ngisi daya lan tetep aman, nggawa sumber daya portebel dhewe supaya tetep dikenani biaya. Utawa, yen sampeyan kudu nggunakake sumber umum, tinggalake iPhone dikunci nalika wis dipasang.

Kanthi iPhone dikunci, peneliti ing Georgia ora bisa ngakses telpon kanggo nginstal piranti lunak angkoro.

Pangguna iPhone sing pinter babagan keamanan bakal nglindhungi sampeyan saka peretas iPhone. Nanging yen ana kedadeyan, mbantu duwe rencana. Sabanjure.

Kayane iPhone Kula Disusupi! Saiki Saiki?

Ana sawetara pratandha dongeng sing bisa nggawe sampeyan garu lan ujar, 'Apa iPhone bisa diretas?' Sing kudu ditonton kalebu:

  • Aplikasi anyar ing layar sing ora didownload
  • Telpon, teks utawa email ing riwayat sing ora sampeyan kirim
  • Aplikasi pambuka iPhone utawa tembung sing diketik nalika sampeyan ora tutul.

Sampeyan bisa medeni nalika ndeleng iPhone tumindak kaya ngono! Pisanan sing kudu ditindakake yaiku njupuk iPhone offline.

Coba iPhone Offline

Kanggo nindakake, sampeyan mung bisa mateni iPhone sedhela utawa sampeyan bisa mateni kabeh sambungan kanthi nggunakake Mode Pesawat.

Kanggo mateni iPhone, tahan terus kekuwatan tombol ing sisih tengen ndhuwur telpon. Geser driji ing layar yen sampeyan ndeleng 'Geser kanggo mateni' pesen.

Kanggo nyelehake iPhone ing mode Pesawat, bukak Setelan → Mode Pesawat. Tutul tombol menyang tengen kanggo nguripake mode iki.

Sawise iPhone pedhot saka jaringan, mesthine kudu ngilangi akses peretas menyang iPhone. Saiki, saiki wayahe ngreset supaya piranti lunak hacker digunakake.

Reset Setelan

Muga-muga, sampeyan wis nggawe serep iPhone kanthi rutin, amarga kadhang kala, ngilangi iPhone minangka cara mung kanggo ngilangi malware sing anyar lan miwiti sing anyar. Sampeyan bisa miwiti kanthi ngreset setelan iPhone. Kanggo nindakake iku, bukak Setelan → Umum → Reset .

Kanggo milih wiwitan sing seger lan seger, pilih Mbusak Kabeh Konten lan Setelan . Aku ora biasane menehi saran iki, amarga tegese sampeyan kudu instal maneh kabeh utawa njupuk serep iCloud utawa iTunes supaya piranti sampeyan normal maneh. Nanging disusupi minangka masalah gedhe.

Coba DFU Mulihake

Pungkasan, sampeyan bisa nindakake apa sing disaranake dening pimpinan tanpa wedi lan mantan guru Genius Bar - mulihake Default Firmware Update (DFU). Proses iki nggunakake iTunes kanggo ngreset lan mulihake setelan iPhone. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu iPhone, komputer sing wis diinstal iTunes, lan kabel kanggo nempelake iPhone.

Banjur, priksa pandhuan Payette Forward babagan Cara Nggawe iPhone Ing Mode DFU, Cara Apple , kanggo instruksi langkah demi langkah babagan cara supaya iPhone bisa dikontrol maneh.

Apa iPhone Bisa Disusupi? Nggih Apa Sampeyan Bisa Ngindhari? Pancen!

Peretas bisa mbajak iPhone tanpa sampeyan ngerteni, lan nggunakake mikropon, kamera lan penet tombol kanggo nglacak kabeh sing sampeyan lakoni. Coba risikone kanthi serius lan gatekake situs web sing dikunjungi, tautan sing sampeyan klik, lan jaringan sing digunakake. Sampeyan bisa supaya ora kedadeyan. Sampeyan mung kudu ati-ati!

Apa sampeyan wis disusupi iPhone? Apa tips kita mbantu? Aja lali mriksa ing ngisor iki lan menehi ngerti apa sing bisa mbantu.